Mozzarella z pastą z awokado
Czerwony, żółty i zielony - na tle śmietankowej bieli wyglądają bardzo efektownie. Połączenie mozzarelli z papryczką chilli - lubię to :)
Składniki:
- 1 kula mozzarelli
- 3 łyżki śmietany (kwaśnej)
- 1/2 papryczki chilli
- skórka z połowy cytryny
- 1/2 łyżki posiekanych liści bazylii
- 1/2 awokado
- sok z 1/2 limonki
- 1/2 łyżki posiekanej kolendry
- sól i pieprz do smaku
Przygotowania:
Awokado rozgnieć widelcem na papkę, dodaj 1/4 posiekanej papryczki chilli, kolendrę, limonkę oraz pieprz i sól. Wymieszaj dokładnie składniki pasty.
Mozzarellę pokrój w plastry. Na talerzach układaj pastę z awokado oraz plastry mozzarelli. Każdy plaster posmaruj śmietaną i posyp startą skórką cytryny, pozostałą posiekaną papryczką chilli oraz bazylią. Posyp pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz