STRONA GŁÓWNA

19 lut 2011



Mozzarella z pastą z awokado

Czerwony, żółty i zielony - na tle śmietankowej bieli wyglądają bardzo efektownie. Połączenie mozzarelli z papryczką chilli - lubię to :)



Składniki:

  • 1 kula mozzarelli
  • 3 łyżki śmietany (kwaśnej)
  • 1/2 papryczki chilli
  • skórka z połowy cytryny
  • 1/2 łyżki posiekanych liści bazylii
  • 1/2 awokado
  • sok z 1/2 limonki
  • 1/2 łyżki posiekanej kolendry
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowania:

Awokado rozgnieć widelcem na papkę, dodaj 1/4 posiekanej papryczki chilli, kolendrę, limonkę oraz pieprz i sól. Wymieszaj dokładnie składniki pasty.

Mozzarellę pokrój w plastry. Na talerzach układaj pastę z awokado oraz plastry mozzarelli. Każdy plaster posmaruj śmietaną i posyp startą skórką cytryny, pozostałą posiekaną papryczką chilli oraz bazylią. Posyp pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz